Training Of Trainer - TMS Publisher for penangcares.net dan Membina Laman Web e-Komuniti Pulau Pinang


Seramai dari 36 peserta dari pelbagai pusat e-komuniti Pulau Pinang untuk menyertai program ini. Program ini adalah projek Gabungan Pusat e-Komuniti Pulau Pinang dengan kerjasama Majlis k-ICT Pulau Pinang, Pusat Komputer Negeri dan Perbadanan dan Perpustakaan Awam Pulau Pinang.

Latihan ini telah diadakan di Perbadanan Perpustakaan Awam Pulau Pinang di Georgetown dan Seberang Jaya pada 27hb dan 28hb Disember 2008. Tujuan latihan adalah untuk memasukkan kandungan yang berkaitan maklumat pusat e-komuniti di laman web penangcares.net. Slot kedua lebih tertumpu cara pembinaan membina laman web dengan menggunakan Microsoft Office Frontpage untuk membina laman web e-komuniti sendiri. Dengan ini, diharap agar para peserta dapat mempraktikkannya dan boleh digunakan untuk diri sendiri atau dalam pembelajaran di pusat e-komuniti masing-masing.

Sejajar dengan itu, Majlis k-ICT Pulau menyarankan agar pusat e-komuniti untuk menyertai suatu pertandingan Penang Open e-Creative Challenge 2008 kategori Best Penang e-Community Centre Website. Hadiah yang akan dimenangi ialah :
Tempat Pertama : RM1,000, trofi dan sijil
Tempat Kedua : RM 500, trofi dan sijil
Tempat Ketiga : RM 250 dan sijil
5 hadiah saguhati (RM 100 setiap satu)

Untuk maklumat lanjut, sila lawati http://www.penang.gov.my/

Galeri Gambar

Comments

Popular Posts