Penang Techopreneur Dialogue


Penang Technopreneur Dialogue
with Mr Colin Wong and Web 2.0 Sharing Session
Tarikh : 1 Februari 2008
Tempat: Bayview Hotel, Penang
Masa : 8.30 a.m. - 5.30p.m.
Sasaran Penyertaan : Pelajar ICT, Pengatucara, Usahawan Tekno yang baru berpotensi atau sudah lama berkecimpung dalam dunia teknologi di kawasan Utara Malaysia.

Program ini dikendalikan oleh MDeC, Penang Developement Corporation dan Universiti Sains Malaysia untuk memberi perpektif berbeza berkenaan dengan pembangunan aplikasi sistem, serta membolehkan para Usahawan Teknologi berkongsi idea atau pengalaman mengenai perkongsian teknologi yang sedia ada di waktu kini.
Web 2.0 adalah satu budaya dalam pembinaan dan pembangunan web. Web 2.0 adalah generasi kedua di mana web berasaskan komuniti di mana web kini membenarkan perkongsian maklumat di antara pembangun web dan komuniti. Contohnya Program Wikipedia : membenarkan pengguna/komuniti memasukkan atau mengedit maklumat yang sedia ada dalam web tersebut.
Pusat Internet Desa Balik Pulau dan Gabungan Pusat e-Komuniti Pulau Pinang telah menyertai program ini untuk berkongsi bersama pengalaman dan meningkatkan pengetahuan ICT yang sedia ada. Dengan adanya program ini, kami telah menjalin satu hubungan baik antara wakil organisasi yang hadir.
Galeri Gambar
Comments

Anonymous said…
Huh Ija.... apa hey ngan pulau singapura ni? hangat pasal pulau batu putih ke...

Popular Posts