Jom Niaga Online @ Kolej Komuniti Kepala Batas

Jom Niaga Online (JNO) adalah sebuah program  memantapkan perniagaan melalui talianJNO adalah  anjuran Pusat Internet Desa  (PID) yang mengsasarkan 100 usahawan untuk menyertai program ini. Program ini telah menglibatkan pelbagai agensi seperti PDC  (Penang Development Corporation), LAZADA, Pos Malaysia dan Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM).

Kini pada tahun 2016, kami sedang bekerjasama dengan Kolej Komuniti Kepala Batas, Powergold Utara dan sedang mengusul kepada Politeknik Metro Tasek Gelugor, Pusat Khidmat Ahli Parlimen Tasek Gelugor, Pusat Khidmat Ahli Parlimen Balik Pulau, Pusat Kadun Pulau Betong dan Politeknik Balik Pulau.

JNO bertujuan untuk menggalakkan usahawan mempunyai profil perniagaan di dalam laman web seperti web dan facebook page dan mengiatkan pemasaran dalam talian. Sebuah siri bengkel ‘hands-on’ 4 hari dianjurkan untuk usahawan yang memerlukan bantuan pembinaan laman web sendiri, dan akan dikendalikan oleh jurulatih dari kalangan pemasar online berpengalaman.

Popular Posts