Tuisyen@Desa
PENDAFTARAN TUISYEN@DESA 2020 DIBUKA SEKARANG

“Alhamdulilah, prestasi pelajaran anak saya makin meningkat, Terima Kasih Tuisyen@Desa” – Puan Patimah waris Nuriel Izzzah Darjah 6

“Anak saya suka Tuisyen@Desa, cikgu best dan ada banyak program tambahan seperti ICT, Bacaan Yassin dan banyak lagi. Tempat pun selesa”, Puan Suria waris Adik Zulhimi sejak tahun 2016

“Alhamdulilah, kita telah melatih 450+ pelajar dari Darjah 1 – Ting 5 sejak tahun 2015. Ramai yang telah meningkatkan prestasi pelajaran serta meningkatkan dan mendekatkan pelajar dengan kemahiran ICT”,   Puan Ija , Penyelaras Tuisyen

“Ini adalah hasil usahasama agensi sosial seperti Pejabat Daerah Dan Tanah Barat Daya, Pusat Internet Desa Balik Pulau, Qaryah Sungai Burung, Kafa Sungai Burung dan Gabungan Pelajar Melayu Semananjung bagi membantu pelajar-pelajar meningkatkan prestasi akademik dan sahsiah” Penghulu Farouq

"Jangan biarkan anak-anak kita ketinggalan dalam bidang akademik. Yurannya tak seberapa ada diskaun pula tu. Jom  kita daftar ramai-ramai." Haji Shahabudin.

DISKAUN PEND. 60%
DISKAUN PEND. 60%
DISKAUN PEND. 60%

Bagi Pendaftaran Mulai 2 Januari - 31 Oktober 2019.
Untuk Darjah 1 - Tingkatan 5

Anda suka?
Anda mahu?

Sertai Tuisyen@Desa 2020segera!!

Hubungi :

www.wasap.my/60164741403
www.wasap.my/60174900656

atau layari internet di https://tinyurl.com/tuisyen-desa


======================================================================SUBJEK PILIHAN
 • Bahasa Melayu
 • Bahasa Inggeris
 • English Essei
 • Sains
 • Qiraati
 • Matematik
 • Matematik Tambahan
 • Fizik
 • Kimia
 • Sejarah


PAKEJ


 • Sekolah Rendah - 1 subjek RM30, 4 Subjek RM100 (T&C)
 • PT3 - 1 Subjek RM35, 4 Subjek RM120 (T&C)
 • SPM - 1 Subjek RM40 , 5 Subjek RM200 (T&C)KELEBIHAN TUISYEN@DESA
 • Tenaga Pengajar Yang Berpengalaman dan Berkelayakan
 • Fasiliti Pembelajaran Yang Selesa 
 • Percuma Keahlian Pusat Internet Desa (PID)
 • Dengan menyertai progaram ini, anda telahpun menyokong program komuniti yang dianjurkan oleh Pusat Internet Desa, Pejabat Daerah Dan Tanah Barat Daya; Qaryah Sungai Burung, Madrasah Tarbiatul Islamiah Sungai Burung dan Gabungan Pelajar Melalu Semenanjung.

YURAN
Yuran Pendaftaran :

RM 30 (Harga Asal RM 50, harga diskaun tertakluk kepada 100 pelajar sahaja.
SYARAT & PERATURAN DI PUSAT TUISYEN@DESA
Bagi memastikan keberkesanan proses pembelajaran dan pengajaran di Pusat Tuisyen@Desa pihak pengurusan telah menetapkan beberapa perkara yang harus dipatuhi oleh pelajar/ibubapa selama proses pembelajaran dan pengajaran berlaku :


A) YURAN
Yuran bulanan hendaklah dijelaskan sebelum 1 haribulan sebelum kelas bermula. Pihak pengurusan  Tuisyen@Desa berhak menamatkan pembelajaran pelajar berkenaan sekiranya yuran bulanan pelajar gagal dijelaskan untuk tempoh dua (2) bulan berturut-turut. Sekiranya pelajar/ibubapa/penjaga gagal menjelaskan yuran tuisyen untuk tempoh tiga (3) bulan berturut-turut, surat peringatan/pemberitahuan akan dihantar kepada ibubapa/penjaga pelajar.
Sebarang pembayaran yang telah dibuat tidak boleh dituntut kembali  dan sila simpan  resit  pembayaran yuran bulanan yang telah dibuat untuk mengelakkan sebarang kesulitan.
Sekiranya pelajar tidak hadir ke kelas  atas  alasan sakit atau lain-lain sebab, pelajar akan dianggap tidak hadir pada hari yang berkenaan. Yuran bulanan masih perlu dijelaskan sepenuhnya.

B) KEDATANGAN
Ibubapa/penjaga perlu memastikan pelajar hadir  mengikut jadual tuisyen yang telah ditetapkan. Sebarang perubahan (jika ada) akan dimaklumkan secara bertulis  atau melalui panggilan telefon atau khidmat pesanan ringkas (sms)

C) PAKAIAN
Para pelajar hendaklah memakai pakaian yang sesuai untuk ke kelas tuisyen. Pakaian yang menjolok mata sama sekali tidak dibenarkan.

D) DISIPLIN
Para pelajar hendaklah sentiasa mematuhi peraturan-peraturan yang telah ditetap oleh pihak tuisyen. Sekiranya pelajar didapati melanggar peraturan-peraturan ini, pihak pengurusan akan memanggil ibubapa bagi membincangkan perkara tersebut. Sekiranya kesalahan masih lagi berulang, tindakan disiplin akan diambil.
Ibubapa/penjaga hendaklah memaklumkan kepada pihak  pengurusan dari semasa ke semasa sekiranya terdapat sebarang perubahan alamat atau nombor telefon untuk memudahkan perhubungan.
Para pelajar dilarang sama sekali merokok di dalam dan di luar  kawasan Kafa dan Masjid.

E) PROSES PEMBELAJARAN
Untuk sebarang pertanyan tentang prestasi pembelajaran boleh merujuk terus kepada tenaga pengajar bagi setiap subjek berkaitan.
Jika terdapat sebarang masalah/pertanyan bolehlah terus menghubungi pihak pengurusan Tuisyen@Desa 


AMARAN KERAS !!! 
Pelajar perlu sentiasa mematuhi syarat-syarat berikut :
Sentiasa berpakaian kemas dan sopan semasa hadir ke kelas.
Perlu hadir sekurang-kurangnya lima (5) minit sebelum kelas bermula.
Membawa alat tulis, buku, nota, bahan fotokopi dan kelengkapan lain dengan secukupnya.
Dilarang sama sekali berlari, bermain dan membuat bising di dalam Kafa
Dilarang memakai barangan perhiasan yang berlebihan.
Penggunaan telefon bimbit di dalam kelas adalah dilarang sama sekali.
Para pelajar dilarang sama sekali menconteng meja, kerusi, dinding dan apa jua bentuk hak milik Kafa
Sila padam whiteboard, tutup suis dan susun meja/kerusi selepas habis kelas.
Pelajar yang di kenalpasti ponteng akan dikenakan tindakan tatatertib.

DIWAJIBKAN SOLAT BERJEMAAH

Comments

Popular Posts