Testimoni


Testimoni Bengkel JNO (PDC & PID) Testimoni Usahawan Kelab Usahawan Sosial, PIDTestimoni Peserta Kursus Asas PID

Nur Hanisah
Pada pendapat saya,kewujudan Pusat Internet Desa ini telah membuka lebih banyak peluang dan ruang kepada komuniti di luar bandar yang merangkumi pelbagai golongan umur dan taraf sosial untuk mempelajari ilmu teknologi.Ianya sangat bertepatan dengan motto P.I.D iaitu 'Merapatkan Jurang Digital'.
Selain itu,yuran yang dikenakan untuk mengikuti kursus ini juga amat berpatutan jika dibandingkan dengan pusat-pusat lain yang seumpamanya.Penubuhannya juga dilihat banyak membantu komuniti desa khususnya bagi kawasan Parlimen Tasek Gelugor ini dalam memberi latihan dan kemudahan akses internet tanpa perlu berulang-alik ke bandar.Disamping itu,bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan,sijil yang diperoleh boleh membantu dalam mencari pekerjaan.
Oleh itu,saya berharap Pusat Internet Desa akan dapat diteruskan dan ditambah baikkan untuk kebaikan semua.
***********************************************
Nor hasliza Shaari
Pendapat saya mengenai pusat internet desa ini ia bagus untuk semua lapisan masyarakat tak kira usia . Dengan adanya pusat internet desa ini secara tak langsung boleh membantu masyarakat yang kurang mampu khususnya supaya mempelajari asas-asas dalam pembelajaran komputer.pada zaman ini perlu bagi setiap orang tahu mengenai komputer.diharap pusat internet desa ini dapat diteruskan pada masa akan datang....
**********************************************
Farah Izzati
Pusat Internet Desa adalah satu tempat untuk merapatkan jurang digital di kawasan luar bandar. Ianya berguna dan baik kepada masyarakat luar bandar.
***********************************************
FADZILAH ILA
Pada pendapat saya,kewujudan Pusat Internet Desa dapat membantu masyarakat terutama masyarakat luar bandar untuk belajar dan menambah pengetahuan seperti dalam penggunaan komputer, internet, dan sebagainya. Ia juga menawarkan bayaran yang rendah sesuai bagi membantu mereka yang berpendapatan rendah supaya tidak ketinggalan dalam zaman sains dan teknologi ini bergerak seiring dengan negara maju lain.
************************************************
Xalcvin Ho
Padapat saya Pusat Internet Desa adalah sesuatu program yang bagus dalam membantu pelajar lepasan SPM untuk lebih memanfaat masa senggang mereka untuk mempelajari lebih banyak tentang dunia IT dengan bantuan tenaga pengajar yang bertauliah.
************************************************
Farah Liana
Pada pendapat saya, Pusat Internet Desa amat bagus sekali untuk memberi galakan kepada remaja untuk menambah pengetahuan tentang ICT.. Disamping itu,tenaga pengajar yang begitu 'care' terhadap 'students' mereka..Alhamdullilah,dengan mendapat tunjuk ajar dari tenaga pengajar di Pusat Internet Desa ini, sedikit sebanyak membantu saya dalam ilmu ICT...Terima Kasih..
************************************************
Sharifah Salwa Sharifah Salwa
 Pada pendapat saya,pusat internet desa sangat bagus diadakan kepada orang ramai agar lebih ramai lagi penduduk mengetahui serba sedikit tentang fungsi dan kegunaan komputer.Hal ini boleh dilakukan kepada orang ramai tidak mengira umur sama ada yang tua ataupun muda dengan harapan sifar IT.Latihan yang diberikan cukup menarik minat saya dan membantu saya untuk melakukan sebarang tugasan yang berkaitan dengan kerja komputer.Saya harap saya dapat belajar lebih mendalam lagi tentang fungsi komputer agar ilmu ini dapat dimanfaatkan sebaik mungkin untuk masa depan saya.Saya mengucapkan terima kasih kerana telah mengajar saya tentang kegunaan komputer.
************************************************
 arif aiman
Pada pendapat saya, Pusat Internet Desa (PID) merupakan sebuah tempat yang mampu melahirkan masyarakat yang celik IT. Berpegang kepada cogan kata mereka, 'Merapatkan Jurang Digital' , pelbagai lapisan masyarakat akan didedahkan mengenai dunia teknologi maklumat iaitu dunia di hujung jari. PID juga menawarkan kursus komputer yang melatih masyarakat yang berumur 18 tahun ke atas agar lebih cekap dan mahir menggunakan komputer. Oleh itu, saya yakin bahawa PID dapat merealisasikan hasrat kerajaan iaitu untuk mengurangkan masyarakat yang buta IT.
************************************************
Nurul Asikin Binti Ali Ali Bin Che Omar
Assalamualaikum saya pelajar pengajian kursus komputer di Pusat Internet Desa Tasek Gelugor. Saya berasa gembira kerana dapat mengikuti kursus ini yang memberi manfaat serta tunjuk ajar tentang dunia teknologi yang serba canggih. Saya harap kursus ini tetap kekal sampai bila-bila agar dapat membantu anak-anak generasi yang akan datang. Saya tak tau nak komen apa tapi saya seronok dapat belajar. Saya harap semua orang jangan melepaskan peluang yang ada dan harga pembelajaran yang begitu berpatutan. Setakat ini sahaja yang dapat saya katakan dan saya ucapkan ribuan terima kasih kerana memberi tunjuk ajar. Saya harap Pusat Internet ini dapat sambutan yang menggalakkan sama ada remaja dan orang dewasa.
************************************************
Siti Nor Faizah Salleh
Alhamdulillah..terima kasih kepada kedua-dua pengajar di Pusat Internet Desa ini.Dengan mengikuti kursus ini, saya memperoleh pengetahuan dan juga pengalaman mengenai pengggunaan komputer dan juga internet.Semoga Pusat Internet Desa Tasek Gelugor terus berjaya dan menjadi tumpuan para penggemar dunia IT untuk

Testimoni Repair PC @ PID

Hanni Najwa Halim
Posted by Hanni Najwa Halim on 7hb Disember 2016

Komen ibu bapa student lagi ...☺☺
Posted by Pusat Internet Desa Tasek Gelugor on 7hb Disember 2016

Popular Posts